OLIMPÍADA DE GEOGRAFIA

 Descarregar Pdf

UNIVERSITAT DE LLEIDA -  11/03/2020

logo_olimpiada

L’Olimpíada de Geografia és un concurs organitzat pel Col·legi de Geògrafs que té com a objectiu premiar els estudiants de segon de batxillerat que demostrin un millor coneixement dels continguts de la matèria de Geografia. Aquesta iniciativa pretén promoure l’interès pels estudis de Geografia entre l’alumnat de Lleida. L’Olimpíada de Geografia constarà de dues fases. La primera fase, la local, es realitzarà a la UdL. La segona, la estatal, es celebrarà a Madrid i només hi participaran els 3 finalistes de la fase local.

ORGANITZA:

Departament de Geografia i Sociologia, UdL

Col·legi de Geògrafs

COL·LABORA:

Institut d'Estudis Ilerdencs, Faculat de Lletres de la UdL, i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

PARTICIPANTS

Poden participar els estudiants de 2n de Batxillerat matriculats en l’assignatura de Geografia (curs 2019-2020), de qualsevol centre de la província de Lleida.

FASE LOCAL. Universitat de Lleida. Edifici del Rectorat

La prova consta de 50 preguntes d’opció múltiple, que poden incorporar gràfics, fotografies i mapes sobre el temari de 2n de Batxillerat. Cada pregunta resposta correctament valdrà un punt. La manca de resposta no penalitza però cada resposta errònia restarà 0,10 punts. La durada de la prova és de 45 min.

INSCRIPCIONS

Per tal de participar a la Olimpíada de Geografia cal enviar la butlleta adjunta a montse.guerrero@udl.cat

Data límit preferent: 21 de febrer del 2020

Descàrrega de la butlleta Inscripció FASE LOCAL_XI_Olimpiada (doc)

Bases oficials del Colegio de Geógrafos  BasesXIOlimpiada (pdf)

PROGRAMA DE LA FASE LOCAL

La Fase local tindrà lloc el dimecres dia 11 de març del 2020 a la Facultat de Lletres de la UdL,  situada a l'edifici de Rectorat de la pl. Víctor Siurana, 1 de Lleida. El programa és el següent:

              10:30 Recepció  i  benvinguda dels estudiants

                11:00 Inici de la prova
                12:00 Presentació del grau de Geografia i del doble grau de Geografia i Turisme.
                12:30 Exposició de les sortides professionals dels geògrafs amb la participació de

                            Joves geògrafs  integrats al mercat laboral

                13:00 Entrega de diplomes i premis.

EL TRIBUNAL

El tribunal estarà format per professors del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL. En acabar la correcció, el tribunal proposarà els tres guanyadors. Aquests s’han de  comprometre a participar en la fase estatal que es durà a terme a Madrid.

PREMIS DE LA FASE LOCAL: Lleida, 11 de març del 2020

Els estudiants i els centres educatius participants rebran un diploma acreditatiu.

Els tres estudiants guanyadors rebran, a més del diploma acreditatiu, material bibliogràfic o altres d’obsequis per part dels organitzadors.

El primer classificat tindrà la matrícula gratuïta del primer any del grau a la UdL. Els tres centres educatius que obtinguin les millors qualificacions també rebran un diploma acreditatiu.

FASE ESTATAL: Madrid, 24 i 25 d’abril del 2020

La prova consta de 100 preguntes d’opció múltiple, que poden incorporar gràfics, fotografies i mapes sobre el temari de 2n de Batxillerat. Cada pregunta resposta correctament valdrà un punt. La manca de resposta no penalitza però cada resposta errònia restarà 0,10 punts. La durada de la prova és de 90 min.

El Col·legi de Geògrafs designarà un Tribunal Especial que qualificarà els exercicis i proposarà la classificació dels participants, d’acord amb els criteris de qualificació i desempat establerts. En cas d’empat per al primer premi es farà un sorteig que determinarà l’estudiant guanyador. Les despeses d’allotjament i manutenció dels alumnes aniran a càrrec de l'organització de la XI Olimpíada.

PREMIS DE LA FASE ESTATAL

Tot els participants rebran un diploma acreditatiu i un obsequi. Els tres guanyadors rebran un diploma acreditatiu i els següents premis:  

1r: Medalla d’Or i 500 € /    2n: Medalla de Plata i 300 €  / 3r: Medalla de Bronze i 200 €

Els classificats entre els llocs 4t i 10è rebran un diploma acreditatiu i 50 €. Els tres centres educatius que obtinguin les millors qualificacions també rebran un diploma acreditatiu.

ACCEPTACIÓ DE LES BASES I PROPIETAT INTEL·LECTUAL

La inscripció i participació a la XI Olimpíada de Geografia implica l’acceptació d’aquetes bases. L’Olimpíada és propietat intel·lectual del Col·legi de Geògrafs. La relació de premiats es farà pública a la web www.geografos.org. Més informació i descàrrega de les bases completes de l'Olimpíada a https://www.geografos.org/olimpiadas-de-geografia/

   Darrera modificació: